de online dierenapotheek

Home > Hond > Medicijnen/Supplementen > Huid/Jeuk/Vacht > Etiderm Shampoo

Etiderm Shampoo

1000-00865

Etiderm Shampoo | Petcure.nl

Virbac Etiderm is een schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen ter behandeling van de oppervlakkige pyodermie. De werkzaamheid van ethyllactaat is gebaseerd op de farmacologische eigenschappen van ethanol en melkzuur. Wanneer ethyllactaat op de huid wordt gebracht, wordt het mede door zijn goede oplosbaarheid in vet o.a. in de haarfollikels gehydrolyseerd tot melkzuur en ethanol.


Fabrikant: Virbac

Etiderm Shampoo - 200 ml | Petcure.nl

Etiderm Shampoo - 200 ml

871407600-3156

Op voorraad

€16.05*

(€8.03/100Ml)

* Alle prijzen zijn incl. BTW, excl. eventuele verzendkosten  

Etiderm is een schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen ter behandeling van de oppervlakkige pyodermie.

De werkzaamheid van ethyllactaat is gebaseerd op de farmacologische eigenschappen van ethanol en melkzuur. Wanneer ethyllactaat op de huid wordt gebracht, wordt het mede door zijn goede oplosbaarheid in vet o.a. in de haarfollikels gehydrolyseerd tot melkzuur en ethanol. Ethanol vertoont een bactericide werking t.o.v. een aantal aerobe bacteriën. Bovendien is het een buitengewoon goed oplosmiddel voor vetten, waardoor de secretie van vet grotendeels wordt verminderd. Melkzuur verlaagt de zuurgraad (pH) van de huid, waardoor de werkzaamheid van bacteriële lipases, die sebum ontleden, wordt geremd. Bovendien vertoont melkzuur een bacteriostatisch of bactericide effect t.o.v. een aantal anaerobe bacteriën.

Doeldier
Hond.

Samenstelling
Bevat per 100 ml 10 ml ethyllactaat.

Indicaties
Antiseptische shampoo voor honden te gebruiken bij aandoeningen als pyotraumatische dermatitis, huidplooidermatitis, impetigo, folliculitis, chronische papulopustuleuze pyodermie en als lokale behandeling van seborroe.

Toediening/dosering
Goed schudden voor gebruik. Maak de vacht nat met lauw water. Masseer de shampoo in de natte vacht en laat het goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo 5-10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit. Wanneer de huidaandoening niet gegeneraliseerd is, kan de behandeling beperkt blijven tot de aangetaste plekken. Begin met 2 maal per week te behandelen. Wanneer de klachten verminderen, kan de behandeling geleidelijk worden teruggebracht tot 1 maal per maand.
Waarschuwingen Bij langdurig gebruik kan de shampoo irriterend en/of uitdrogend werken. Bij ontstaan van irritatie wordt geadviseerd de behandelingsfrequentie te verminderen of de behandeling te stoppen.
Voorzorgen Vermijd contact met ogen en oren. Mocht dit toch voorkomen, spoel dan goed uit met water.

Bewaarcondities/Houdbaarheid
Bewaren tussen 15-25°C. Houdbaar tot 2 jaar na productiedatum.


Verpakking
: 200 ml.

Waarom bestel je bij Petcure?

Snelle levering

Snelle levering
Op werkdagen voor 22u besteld, dezelfde dag verzonden!

Geen verzendbijdrage

Voordelig verzonden
Al vanaf € 35,- gratis verzonden en anders nooit meer dan € 3,95 verzendbijdrage.

Goedkoper dan bij de dierenarts

Goedkoper dan bij de dierenarts
Onze prijzen liggen een stuk lager en je bestelt makkelijk vanuit huis

Online dierenarts

Online dierenarts
Onze dierenarts staat voor u klaar: dierenarts@petcure.nl