de online dierenapotheek

Home > Kat > Populair > Vlooien en Teken > Seresto Kat

Seresto Kat

1000-02538

4.5 Stars
13 Beoordelingen
Seresto Kat | Petcure.nl

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij uw kat biedt. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.


De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de kat. De halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op uw kat aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).


De werkzame stoffen werken synergetisch. Geleidelijk komen er kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. Neutrale oliën helpen bij de verspreiding over de gehele talglaag. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag wanneer dit nodig is. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. Hierdoor blijft een optimaal lage beschermingsdosering gedurende 8 maanden aanwezig.


Bij honden kan Seresto Hond worden ingezet.


Fabrikant: Bayer Healthcare (Animal Health)

Seresto band Kat - 38 cm | Petcure.nl

Seresto band Kat - 38 cm

400722103-5442

Op voorraad

€37.43 €32.55*

* Alle prijzen zijn incl. BTW, excl. eventuele verzendkosten  

5 Stars
Geweldig Product
-
"Wij wonen in een buitengebied en onze katten kwamen regelmatig thuis met een teek. Nu we sinds 2 jaar seresto gebruiken nooit meer teken gezien. top product!!"
5 Stars
Seresto Kat
-
"Heb verschillende produkten tegen Vlooien gebruikt bij mijn katten, maar qua prijs / kwaliteit is dit echt prima! Normaal geprijsd en werkt goed."
5 Stars
Vlooen En Tekenband
-
"Wat een super product! We hebben 5 katten en die zaten steeds vol vlooien. Wat we ook probeerden. De dierenarts van Petcure raadde ons toen deze bandjes aan. We gebruiken de bandjes nu 7 maanden, en ik ga volgende week nieuwe kopen. Merk dat de werking nu toch iets minder wordt. De katten zijn stuk voor stuk heel wat rustiger in hun gedrag geworden. Maar wordt ook gezegd voor 8 maanden werkzaam. Een zeer tevreden klant van Petcure !!!"
5 Stars
Superband Seresto
-
"Zeer goed middel. Geen last meer van teken. Petcure heeft goede prijzen, ook voor voer."
5 Stars
Geweldig Product
-
"De poes kan nu de hele dag in het bos jagen en slapen zonder dat ze gehinderd wordt door teken. Daardoor heeft ze meer rust en is beter op gewicht en een mooiere vacht heeft ook. Zonder Band verwijderde ik drie tot vier teken per dag. Geweldig Produkt"
4 Stars
Seresto Voor Mijn Kat
-
"Vanaf dag 1 geen VLO en zelfs geen teek. 1 van mijn katten had dagelijks 1 of meer teken en nu niet. Tevens Spaar ik geld uit."
4 Stars
Seresto Voor Lizzy Mijn Poes
-
"Het aanbrengen van het Produkt moet je goed bekijken, de katten hadder veel Vlooien en ik ontvlooide ze. nu heb ik de bandjes na het aandoen was het snel over met het jeuken en de beestjes zijn verdwenen , Ik ben wel blij dat ik er 8 mnd niet naar om hoef te kijken!, Hoop dat het zo werkt!"
4 Stars
Seresto Voor Lunie Mijn Poes
-
"Werking OPTIMAAL, Geen Nare bijwerkingen op huid of irritatie,"
5 Stars
Heel Goed
-
"De teken en Vlooien liggen versuft op de vacht van mijn 3 katten, heel goed product en ook nog eens veel goedkoper dan bij de dierenarts."
4 Stars
Dank U
-
"Een zeer goed product. onze hond heeft veel anders veel last van teken en nu niet .heb seresto al aan andere aanbevolen."
4 Stars
Top Seresto
-
"Binnen enkele dagen Vrij van Vlooien"
4 Stars
Goede Band
-
"Onze jonge kat heeft ook een Seresto Band om en hij loopt apetrots Tür Het Huis met een Luft van 'Kijk-mij-nou'"
4 Stars
Heel Goed
-
"Mijn twee katten zaten ieder jaar onder de teken. 4 maand geleden deze halsbanden gekocht en het hele jaar geen teek en vlo meer gezien op de katten. Ik bestel ze dit jaar zeker weer bij petcure"
Dosering/Toediening: Eén halsband Seresto van 38 cm per kat. Haal de halsband uit de beschermende verpakking, ontrol en verwijder de plastic pinnetjes aan de binnenkant van de halsband. Breng de halsband losjes aan rond de nek van de kat en schuif de overmaat door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Gedurende de eerste dagen na het aanbrengen van de halsband dient de eigenaar de huid rond de halsband te controleren teneinde zich ervan te verzekeren dat de halsband niet te strak zit (een ruimte van twee vingers tussen halsband en nek is aanbevolen). De halsband dient continu gedragen te worden. De halsband is werkzaam ongeacht het dier in beweging is of rust. De werkzaamheid tegen vlooien en teken vangt aan onmidelijk na het aanbrengen van de halsband en houdt tot 8 maanden aan.
Werkzame bestanddelen: Een halsband van 38 cm (12,5g) bevat 1,25 g imidacloprid en 0,56 g flumethrine. De halsband bevat de kleurstoffen titaandioxide (E171) en zwart ijzeroxide (E172).
Bijwerkingen: Tijdens de eerste dagen na aanbrengen kan er bij dieren die niet gewend zijn een halsband te dragen, incidenteel een lichte jeuk en/of roodheid worden waargenomen. Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit.
Ter hoogte van de toedieningsplaats kunnen zich licht haarverlies en milde huireacties voordoen, wat doorgaans binnen 1 tot 2 weken verdwijnt zonder dat de halsband hoeft te worden verwijderd. In bepaalde gevallen kan het tijdelijk verwijderen van de halsband aangewezen zijn, totdat de symptomen verdwenen zijn.
Aanvankelijk kunnen bij katten, in zeldzame gevallen, lichte en voorbijgaande reacties zoals depressie, verandering van de voedselinname, speekselsvloed, braken en diarree voorkomen. Zoals met andere topicale toepassingen, kan allergische contactdermatitis voorkomen bij overgevoelige dieren.
Waarschuwingen: Uit laboratoriumstudies met zowel flumethrine als imidacloprid bij ratten en konijnen zijn er geen effecten op vruchtbaardheid of reproductie naar voren gekomen en ook geen treatogene of foetotoxische effecten.De veiligheid van het diergeneesmiddel is echter niet aangetoond bij doeldieren gedurende dracht of lactatie en aangezien er geen gegevens beschikbaar zijn, wordt het gebruik van het product niet aanbevolen bij drachtige of lacterende poezen. Gezien de aard van de halsband is overdosering onwaarschijnlijk en zijn er geen overdoseringssymptomen te verwachten. Seresto halsband voor katten is enkel bestemd voor uitwendig gebruik. Bewaar het zakje met de halsband in de buitenverpakking tot gebruik. Vermijd overmatig contact met de halsband gedurende het aanbrengen. Na het aanbrengen de handen grondig wassen. Personen die overgevoelig zijn tegenover de bestanddelen van de halsband dienen contact met de halsband te vermijden. Vermijd dat kinderen met de halsband spelen. Dit product dient niet in waterlopen terecht te komen, aangezien dit gevaar kan opleveren voor vissen en andere waterorganismen
Verpakking: Verpakking met 1 band.
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium

Waarom bestel je bij Petcure?

Snelle levering

Snelle levering
Op werkdagen voor 22u besteld, dezelfde dag verzonden!

Geen verzendbijdrage

Voordelig verzonden
Al vanaf € 35,- gratis verzonden en anders nooit meer dan € 3,95 verzendbijdrage.

Goedkoper dan bij de dierenarts

Goedkoper dan bij de dierenarts
Onze prijzen liggen een stuk lager en je bestelt makkelijk vanuit huis

Online dierenarts

Online dierenarts
Onze dierenarts staat voor u klaar: dierenarts@petcure.nl