Search

de online dierenapotheek

Equitop Pronutrin

1000-00808

Equitop Pronutrin | Petcure.nl

Fabrikant: Boehringer Ingelheim

Verkoper: TPC BV

Equitop Pronutrin - 3,5 kg | Petcure.nl

Equitop Pronutrin - 3,5 kg

871164200-4845

Op voorraad

€89.70 €78.00*

(€22.29/kg)

* Alle prijzen zijn inclusief BTW, plus eventuele verzendkosten  

Equitop Pronutrin van Boehringer Ingelheim.

Supplement om te voorkomen dat maagzweren ontstaan, tevens inzetbaar bij klinische beeld van maagzweren. Voor het ondersteunen en beschermen van het maagslijmvlies tijdens periode van stress op een natuurlijke wijze.

Over de werking van Pronutrin is een artikel verschenen.
Ferruci et.al. The Veterinary Record 2003(may 31)679-681. In dit onderzoek worden dieren met klinische verschijnselen van maagulcera en bevestiging via endoscopie behandeld met alleen Pronutrin (50gr/100kg/dag). Management en training, koersen worden niet aangepast.
Bij 90% van de dieren treedt significante verbetering op en bij 30% volledig herstel.

Hierin wordt aangetoond dat draven en galopperen de pH van de maag laat dalen (in rust pH 5,30-5.23) tot pH2.52-1.07). Daarnaast bleek dat de maag contraheert en de zure inhoud naar voren verplaatst richting het pars non-glandularis. Conclusie van Lorenzo: toegenomen intra-abdominale druk tijdens intensieve arbeid veroorzaakt maagcompressie, duwt zure inhoud naar het proximale gedeelte met plaveiselepitheel. Toegenomen duur van blootstelling aan zuur direct gerelateerd aan dagelijkse duur van arbeid kan er de reden voor zijn dat laesies in het pars-nonglandularis de neiging hebben te ontstaan of te verergeren wanneer paarden intensieve training ondergaan.

De manier waarop wij paarden houden: trainen, wedstrijd rijden, opstallen met weinig ruwvoer en veel krachtvoer stimuleert het ontstaan van maagzweren. Hier moeten we dus rekening mee houden bij ons management.
Echter niemand zal willen stoppen met rijden en zijn paard volledig in de weide willen doen. Er moet dus naar een balans gezocht worden. Een produkt als Pronutrin kan daar in bijdragen, als ondersteuning van goed management.

Dosering : Pronutrin 50 gr/100 kg/dag over het voer.

Pronutrin wordt veel gebruikt als nabehandeling na een kuur met zuurremmers bij paarden met maagirritatie of een maagzweer. Vaak wordt deze behandeling ingezet als remedie tegen luchtzuigen. Voedingssupplement ter vermindering van gastro-intestinale stressreacties bij paarden en pony's en ter ondersteuning van het normale functioneren van het maagslijmvlies. Genoemde stressreacties kunnen optreden gedurende of voorafgaand aan een periode van zware inspanning, bij het wisselen van voersoort, bij het terugzetten in voer of bij weigering van voeropname, gedurende transport, het spenen van veulens, rangorde gevechten of rondom operatie en ziekte (bijvoorbeeld koliek).

De actieve component in Pronutrin is Alopectol, een gepatenteerde combinatie van pectine vezels, glycerine en lecithine. Pronutrin bevat 90% Apolectol, dit beschermt op een natuurlijke wijze het gevoelige maagslijmvlies tegen de agressieve maagzuren. Pronutrin wordt toegevoegd aan het standaard (ruw)voer van sport- en recreatiepaarden. Het voedingsdoel is een goede aanvulling te geven op het standaard (ruw)voer wanneer meer spanning verwacht wordt.

Gebruik:
Paarden 50 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag vermengen met het voer, gedurende tenminste 2 weken (tenzij anders aanbevolen door de dierenarts). Het is aan te bevelen de dosis te verdelen over de ochtend- en avondvoeding. Veulens: 50 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag vermengen met 3 volumedelen handwarm water, 2-3 minuten laten staan. Daarna rechtstreeks in de mond toedienen door middel van een spuit of fles. Toepassing gedurende tenminste 2 weken (tenzij anders aanbevolen door de dierenarts).

Indien de symptomen na 2-3 weken niet verminderen is een andere oorzaak dan een minder goede darmfunctie waarschijnlijk de oorzaak. Raadpleeg dan uw dierenarts. Rijden en traning kunnen gewoon doorgang vinden, maar het herstel kan bespoedigd worden door zware belasting te voorkomen gedurende de behandeling. Bjiwerkingen: Er zijn geen bijwerkingen gemeld na gebruik van Pronutrin.

Voorzorgmaatregelen: Pronutrin absorbeert veel water, daarom moet steeds voldoende drinkwater van goede kwaliteit beschikbaar zijn.

Samensteling:
Een natuurlijk product op basis van citruspulp, fruitpulp, aardappelpulp, suiker met als toevoegingen Apolectol (een pectrine-lecithine glycerine complex), natuurindentieke smaakstoffen en ethoxyquin. Alopectol gehalte 90%.

Verpakking: emmer 3.5 kg.

Waarom bestel je bij Petcure?

Snelle levering

Snelle levering
Op werkdagen voor 22u besteld, dezelfde dag verzonden!

Geen verzendbijdrage

Voordelig verzonden
Al vanaf € 35,- gratis verzonden en anders nooit meer dan € 3,95 verzendbijdrage.

Goedkoper dan bij de dierenarts

Goedkoper dan bij de dierenarts
Onze prijzen liggen een stuk lager en je bestelt makkelijk vanuit huis

Online dierenarts

Online dierenarts
Onze dierenarts staat voor u klaar: dierenarts@petcure.nl